Projekt: överlinje

Ritas överlinje är ju väldigt tunn och då främst vid ryggmuskulaturen. Därav får hon även en lite hängande såkallad "bukmage" och lätt svankande rygg. Visst kan det vara för att hon haft föl tidigare, men om man masserar henne på undersidan av magen så ser man hur hon skulle se ut med en bättre muskulatur på överlinjen.
 
Varför har jag då inte gjort något åt detta tidigare? Jo, gott folk det är faktiskt så att jag jobbat väldigt hårt med att få henne att lägga på sig fett som det ska gå att bygga utav, provat olika krafftfoder, olika fodringsmetoder av grovfoder och sen förstås även tränat efter sådant som är bra just för överlinjens muskulatur samt bukmuskulaturen såklart. Detta har dock inte givit så stort resultat utan jag håller tummarna på att det ska bli bättre nu när hon kan jobba annorlunda tack vare att Mattes-padden gör att sadeln ligger på ett helt annat sätt. 
Nu är det alltså bara att hålla tummarna och be till gud, haha.
 
 
Har ni bra övningar och tips så får ni gärna slänga iväg en kommentar. Spelar ingen roll om det är simpla saker som att rida i backar, cavaletti, studs, lång och låg osv. Bara att peppra med sådant ni gör för att träna era hästar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback