Foto

Tänkte att jag kunde visa några av bilderna jag tagit och redigerat i en kurs på skolan. Det är en väldigt skön kurs som bryter av allt det teoretiska jag pluggar med något praktiskt som jag faktiskt tycker om och vill lära mig mer om- det är ungefär som pricken över i:et i min kursplan detta läsår.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Linda in hästen i fårskinn med Mattes

Blev full i skratt när jag såg denna grimma från Mattes- snacka om att verkligen linda in hästens huvud i fårskinn. Undrar lite om man måste ta en storlek större för att ens få in huvudet på hästen i den? Skämt åsido, är troligtvis en väldigt mysig grimma för hästen- tänker då speciellt på hästar som får mycket skav (ping Rebecka ;-)) eller hästar som åker mycket transport. Du finner den på HÄR för 749 kr.
 
 
 
När vi ändå är inne på showstoppers så måste jag få visa dessa ridbyxor från Pikeur. Känns verkligen som något Ed Hardy-freak designat dem och blivit helt crazy med alla mönster. Grimman kan jag förstå, men dessa? Haha... Jag skulle då aldrig ta på mig dem. Ni hittar dem HÄR för 1995 kr (vem betalar nästan 2 lax för dem? Jag blir galen).
 
 

Rita går som tåget

Hon är så himla härlig att rida just nu, även om man känner av lite stelheter. Det som var "illa" förut, är mycket mer framtydande nu må jag lova- på gott och ont. Finns mycket som vi måste träna upp i styrka och kondition och det tar sig ju faktiskt, men jag tänker skynda långsamt för att undvika överansträngningar och vårdar henne på bästa sätt för att förbereda henne för det som kommer samtidigt som jag också vill förebygga skador genom att ha henne preppad. 
 
Just nu är det lite osäkert på när första tävlingen blir då jag vill känna nån vecka till hur snabbt hon återhämtar sig kondition- och styrkemässigt. Jag åker ju dessutom till Frankrike 21 maj till i 2 juni vilket gör att det faller bort några helger där, men också träningstid för oss två tillsammans. Hade varit skönt att göra någon start innan för att ha något i ryggen tills dess att jag kommer hem igen, men då är enda tävlingen 10-11 maj vilket känns något tajt och jag vill absolut inte stressa fram något. Visst hade man kunnat åka iväg på några lägre rundor, men det känns både som onödiga kostnader och slitage. 
Som ni märker är det verkligen oklart just nu, men vi ser lite längre fram. Lär ju märka desto mer när jag börjat hoppa henne, då får jag ju verkligen facit i handen om hur lång tid hon behöver på sig. Kan tänka mig att jag behöver lite tid på att bli varm i kläderna också, men vi är ju ett team så då får vi vara lite ringrostiga tillsammans, haha! ;-)
 
 

Spurtar på den sista energin

Har sjukt mycket i skolan just nu och är så trött att jag vet inte vad jag ska ta mig till. Känns knappt som att jag hinner landa innan jag redan är halvvägs påväg någon annanstans, men snart är det lov igen!

Har haft förmånen att rida lite olika hästar på sistone. Förutom Rita har jag ridit både Putte, Golden och Divan så det har helt klart varit en salig blandning av temperament. Roligt med nya erfarenheter! 

Putte, Golden, Divan och Rita :-)
 

Förutom det så har det gått bra på fotbollssidan också! Vi slog Härnösand i DM-semin så nu är vi i final samt att vi får spela i Svenska Cupen! Det är sjukt stort för oss då vi slagit ett par riktigt bra lag där många spelat i divisioner högre än oss och nu kommer vi att möta desto bättre lag. Är ganska nervös, men vi har gjort det bra som kommit såhär långt (även fast jag vet hur arg jag kommer vara efter om vi förlorar, vinnarskalle som man är).

Schizofreni

Det kan inte bara vara jag som stöter på människor som kan vara jättetrevliga på SMS, Facebook eller andra meddelanden och sen när man träffar dem så kan de inte ens heja? Haha, liksom va? Är det bara för att framställa sig som trevlig för att få vad de vill ha eller tål dem inte en? Är jag SÅ ful? Skämt åsido, men ni hajjar vad jag menar.

På tal om andra roliga saker så visade jag denna för pappa och sa "ah, fast byt ut husband mot dad" och han stod bara och kollade på bilden helt chanslös tills han utbrast "Jaha! Har dem klippt luggen? Eller vänta... Är det Spirre?". Höll bokstavligen att gå sönder av garv! Att han inte fattade vad bilden syftade på gjorde hela situation, haha.




Trippel träning

Idag har jag varit en hurtbulle i all den ära det innebär. Gjort bort en av veckans monsterdagar med sämsta skoldagen+prov, två hästar ridna och en mördarfys på Modo Sports Academy. I live for the applause, applause, applause... ;-)

 
Putte som blev dagens utmaning.

Rita var inte en ängel idag som hon faktiskt var igår. Trodde hon skulle vara lika lugn, men icke sa Nicke. Det hela började med en exploderande Rita ut ur stallet som sedan taktade hela framskritten. Avrundningen blev galopp i sken och tvärnit pga av en pöl, men jag satt kvar (på en väldigt nöjd häst) så bara det är väl en bedrift! 
Putte däremot var väldigt fin, pigg och satt fast lite i vänster i början, men jätteavslappnad och fin i slutet så honom är jag mer än nöjd med :-)

 
Söt är hon iallafall, mitt hjärta.




Innan jag insåg att det var första april...

Haha! Såg precis detta och min spontana reaktion var att tappa skeden rakt ner i min filtallrik så i princip hela min föda är nu utspritt på både mig och bordet.