I'm a fucking survivor

 
 
Åh! Om jag blev glad när jag såg detta påskägg från Ruben liggandes i stallet. Precis vad jag behövde: en fet jävla sockerkick! Slutade med att jag dansade och sjöng runt i stallet till musiken som spelades på radion. Med andra ord inte alls vad jag skulle göra och därför blev stallvistelsen, som vanligt, mycket längre än jag planerat. Jag är verkligen världens tidsoptimist och tror alltid jag ska hinna med massa saker på en viss tid. Vanligtvis slutar det med att det tar det dubbla eftersom jag tycker jag är skitsnabb och jätteduktig. Jag kanske bara råkar vara en optimist som lider av hybris, vem vet. 
 
Rita var döpigg och det jag trodde skulle bli en lugn liten barbacka skrittur för sköra lilla Stella blev en gapskrattandes (sockerkicken låg i som attan) takt- och travtur. Jag fick verkligen kämpa för att hålla mig kvar eftersom jag verkligen inte kunde sluta skratta. Rita var piggelin och så fort jag fått ner henne i skritt så började proceduren om: trav, takt, frust, skritt, trav, takt, frust, skritt osv. Som grädden på moset så kom tåget vilket resulterade i en galopperandes Rita och en vettskrämd Stella som blev tagen på sängen när det kom smygandes bakom oss för att sedan svischa förbi. Typ som en jävla tiger. Ni kan kalla mig Stella Suicide Wannberg. 
 
 
 

Stella i ett nötskal

Är helt slut efter att ha spelat fotboll sen kl 9 imorse. Bör tilläggas att jag har haft den sjukaste träningsvärken ever. Cyklade nämligen till stallet igår på min gröna odåga med opumpade däck, i motvind. Premiär för i år, dvs flera månader sedan sist. Vad tänkte jag med? Snacka om karma för att jag ville vara hurtig och cykla den där milen. Jag är mör ända in i benmärgen. Är sjukt trött också, ligger här och pratar med mig själv, skrattar åt mina egna skämt osv, ni vet sådär man blir när man inte har någon energi kvar egentligen. Typ nästan berusad. Så känner jag mig just nu, både i kropp och knopp.
 
Har bannat mig i cirkus en timme för hur jag ska ta mig till min kära häst. Eller ja, när jag ska ta mig dit. Hoppas la på något mirakel som ska rädda mitt arsle från att dö på hästryggen i kramp, men nej, tror jag måste face the facts och dra tummen ur röven snart (om jag orkar). Har faktiskt klätt på mig halvvägs, bara halva kvar. 
 

Vad äter Rita?

Hon har gått på lika olika krafftfoder-typer sen hon kom, men just nu går hon på detta. Just Groov har hon gått på i över ett halvår och till en början hade jag 125, men har nu minskat till 90.
 
 Morgon:
1 kg Groov 90 och 0,6 kg havre+en morot
 
Innan ridning:
0,5 havre+en morot
 
Kväll:
1 kg Groov 90 och 0.3 kg betfor, ½ dl salt och 1 dl rapsolja. Hon gillar knappt betfor och för att få i henne saltet och oljan så måste jag blanda i det i något blött (hon gillar inte helblött foder) så därför är den givan så liten.
 
Hon har fri tillgång på hösilage och saltsten.
 

Pretty Little Liars

Har precis sett klart säsong två av PLL. Den serien är verkligen gör bra! Tänkte fortsätta med sänsong tre efter jag varit hos Rita, annars kommer jag inte ut till stallet förrän det är mörkt ute, haha. Har hänt ganska ofta att jag glömmer bort tiden och bara sitter här i min sköna soffa och glor.
 
Klev upp vid nio imorse och sprang ute i det härliga vädret, hur skönt som helst! Sprang ner till stan och runt och sen tillbaka hem så det blev ca 6 km. Fick en underlig krampkänsla i höger magmuskel (det var inte håll) som gjorde sjukt ont. Har ingen aning om vad det kan ha varit... 
Rita ska få sträcka på benen idag på en uteritt runt Hägges och Vitsjö hade jag tänkt. Igår gick vi en prommis på drygt 50 min. Det var förresten världens snöoväder till en början, sen var det molningt för att tillslut spricka upp och  solen som aldrig förr. Haha, vad är grejen med det liksom? 
 
  
En glad sommardag i juli med en nyvaken Rita.
 

The Legacy of Hickstead

Som många kanske vet har trailern kommit ut. Jag längtar så fruktansvärt till när filmen kommer ut samtidigt som jag vet att tårarna kommer forsa som nigariafallen- bara av trailern gick mina tårkanaler varma. Så otroligt fin häst och det är verkligen som filmtiteln säger: han lämnar ett arv han bakom sig. 
 
 
 

Bilder på mitt fina sto ♥

 
  
 
  
 

Grattis Rita 15 år! ♥

Idag fyller min fina donna år och det är även första gången jag travade henne sen hon fick lymfangiten! Åh, vad jag har saknat att sitta på hennes rygg! ♥ 
Rita tyckte det var gör kul och slängde ner huvudet mellan benen. Tur hon inte gör mer än så nu när hon är så himla pigg, då hade jag inte haft mycket att säga till om, haha! Hon taktade och travade mest hela tiden efter så jag hade fullt schå med att få henne i skritt, men det är la roligt att hon är glad iallafall :-)
 
EDIT; Såg nu att inlägget inte kommit upp förrän idag (20/3), men det var igår hon fyllde år (19/3)!
 
 
 

Dunderklumpen

Lämnade som sagt Rita på kliniken igår och förhoppningsvis är hon mycket bättre imorgon när jag ska hämta hem min fina igen.
 
 
 

Det gör ont

Som ni kanske förstått så startade jag inte rida på söndagen pga att hon var sjukt öm och varm i höger bakben. Vi hade ingen aning om vad det var eftersom jag hade gått en prommis på drygt 20 min på morgonen och sen hade hon bara stått i boxen när pappa mockade. Hon hade stått inne i 20 min och sen börjat bete sig konstigt, så pappa ringde mig och bad mig komma. Det var då jag kände hur öm och varm hon var.
Veterinären kollade på henne och trodde hon fått in liniment i något sår, så hon fick smärtstillande för att klara resan hem.

Söndagkväll hade benet svullnat sjukt mycket och Magnusson (min veterinär) kom ut på måndagen. Hon började då behandlas för lymfangit och svarade med att gå ner i temp, men svullnaden gick inte ner så markant som vi hoppades på. Han kom ut idag igen (onsdag) och hon hade svullnat upp mer längre upp på benet. Han ringde till en veterinär i Dannero och förklarade läget. Gunnar trodde inte det var någon sträckning, bara en riktigt rejäl lymfangit. Magnusson ringde sedan vidare till ATG-kliniken i Sundsvall där han visste att en av Norrlands bästa veterinärer var stationerad och pratade in min fina där. Rita fick alltså en akut remiss till kliniken där hon ska få intensivvård för att bli bättre.

Det gör så otroligt ont i mig att se henne ha ont. Att dessutom vara så hjälplös och att göra allt man kan, men att det fortfarande inte räcker. Jag är otroligt orolig och kan inte släppa det vilket gör att jag sover sjukt dåligt. Kan inte koncentrera mig i skolan och har sökt mig undan, vill bara vara ensam.
Idag hade jag precis gått in på andra lektioner när pappa ringde och när jag förklarade för läraren att Rita var riktigt sjuk, var det riktigt svårt att hålla tillbaka tårarna.

Jag vill tacka Magnusson, veterinärerna på ATG-kliniken och pappa. Magnusson för den hjälp han gett oss och för att han verkligen brytt sig om Rita. Jag har kunnat ringa honom morgon, middag och kväll, det har inte spelat någon roll. Veterinärerna på ATG-kliniken som tar sig tid åt Rita så akut. Min underbara pappa som visat stor förståelse och kärlek mot både mig och Rita. Sist är det Rita, för att hon är en så underbar individ. Hon kämpar så otroligt mycket och har ett så sjukt stort hjärta, hon är världens snällaste. Utan henne vet jag inte vad jag skulle gjort.


Mysigaste som finns...

... är att mötas av den här mulen när jag hämtar min fina prinsessa i hagen! Hon ska alltid pussas, hon är så duktig ♥ 
 
 
 
 

Dag 1 Umeå RF, 110 cm

Rita var jättepigg och bjöd som tusan på hinderna samtidigt som hon var väldigt lyhörd. Jag gjorde en tabbe till 6:an, men bestämde ändå för att rida på och Rita lyssnade och hoppade av.
I fas 2 red jag bara för att få en nolla, men jag mesred inte heller. Höll ett friskt tempo genom hela banan för att få en bra känsla och det fick jag!

Idag var en bra dag. Jag kan känna mig nöjd med både min och Ritas insats. Jag fick ut det jag ville och vi hamnade trots det bara utanför placering av 42 ekipage. Tycker det är bra betyg när man inte satsat någonting (ridit fortare/snävare svängar). Är supertaggad inför imorgon! :-D

Just nu sitter jag i soffan här på hotellrummet med pappa. Har precis duschat och ska titta på Rosa Pantern nu innan det är läggdags. Bloggar från iPaden så har inga bilder, tråkigt! :-(
Hoppas ni får en fortsatt trevlig lördag, sista helgen på sportlovet!


Utveckling

November 2010:
Oktober 2012:
Februari 2013:
 
Inte jättestor skillnad, men jag tycker hon blivit smäckrare/fit samtidigt som hon blivit mer "biff" (särskilt rumpan).
Ska försöka hitta några bilder på när hon rids och hoppas. Det är störst skillnaden i hoppningen faktiskt. Hon har utvecklat en mycket finare teknik, blivit räddare om sig och blivit mycket finare både på lydnadsfronten. Det är det här som är så kul med Rita, hon är så ambitiös så vi gjorde framsteg ganska fort och det är väl därför som jag tyckt det gått dåligt nu- det går helt enkelt inte lika fort framåt längre.
 
Här är två jämförelsefilmer:

09-03-13

Jag kan inte säga att jag har sovit väldigt bra i natt. Vaknat titt som tätt och hjärnan har vägrat att slappna av så att jag kunnat somna om, och nu på morgonen vaknade jag 1 h innan väckaren och kan inte somna om? Vad händer? Det är nog min adrenalinnivå som knappt sänkts sen i onsdags när vi hade lagträning. Så pepp är jag, haha.

Vinterkylan har slagit till med bestånd, IGEN. Jag som trodde det var vår, men icke. -18 imorse och vars är Ritas vintertäcke? På tvättning! Där blev jag slagen på snoken. Stackars Malin (som äger stallet jag står i) fick knåpa ihop allt möjligt för att få någon vettig värme på Rita så att hon skulle kunna gå ut. Hade ju varit typiskt om hon fått stå inne när hon lix ska göra det de närmsta dygnet.

Jag ska väl ta tummen ur röven och kliva upp ur sängen nu. Frukost på sängen hade inte varit helt fel, önsketänkande... Antar att det bör finnas WiFi-nätverk på hotellet, så uppdatering om hur det gått kommer då- om än lite sent med tanke på att vår klass kommer starta runt 18.30 och det är 42 startande. Ciao!

Har glömt visa vad Rita gjorde med sitt blåa ulltäcke. Jag säger bara TUR att det var köpt på rea...


Årets första meeting

Imorgon bär det av till årets första meeting med donnan! Ska bli riktigt kul och det är som sagt även första omgången av Ridsportallsvenskans division 1 i hoppning.
Idag red jag ut i mörkret med pappa och Tigra som följetåg. Blev miljöträning för Rita med tanke på hur vår lilla hårboll bara springer runt benen på henne och inte har någon respekt alls. Tur Rita är uppmärksam! ;-) Underlaget är så himla hårt och halt nu, så travade bara en bit och tog sedan en lika kort galopp. Huuuur fin som helst! Inte för att jag krävde så mycket, men hon var så himla lyhörd och arbetsvillig så man kan inte bli annat än nöjd över henne ♥
 
Nix, nu ska jag sätta på min John Blund-lista på Spotify och försöka somna så fort som möjligt. Blir en sovmorgon till 9.30, sen ska det packas, hämtas transport, packas mer (hästgrejerna), lasta häst och sen rulla iväg mot Umeå! Jag är så jäkla pepp och det ska bli roligt nu när vi är så många ÖOR:are! Natti :-)
 
Rita och jag på Umeås utetävling i maj förra året, något snyggare och bättre i år (hoppas jag) ;-)
 

Förändring

 
Har ändrat bloggen helt och jag är riktigt nöjd! Blev mycket snyggare och fräschare, lite stilrenare också skulle man väl kunna säga.
 
Före:
 
 
Efter: