T.G.I.F.

Jag har det sjukt kul här och önskar faktiskt att jag skulle haft en liten digitalkamera att ta bilder med, men det har jag ju självklart inte. Dags att införskaffa? Smidigt att ta med sig överallt istället för en fet systemkamera...
Hur har ni det? Jag hoppas ni har det bra! Vädret är ju toppen dessutom. 
 
Erica har Rita under de dagar jag inte är hemma i Ö-vik, men jag kommer hem på söndag och får pussa på min fina igen. Jag är ganska töntig när det gäller avsked, speciellt med Rita. Blir tårögd när jag lämnar henne och då behöver det inte ens vara en längre period, kan ske när jag släpper ut henne i hagen och ska åka hem. Så för min del skulle jag verkligen må bra av att ha henne här alldeles bredvid mig på gården, haha. 
 
 
Vackrast i världen ♥
 

Höst- och vinterkatalogen är här!

Jag ska nu dra mig till stallet för att se när Erica rider Rita åt mig. Kommer bli spännande! Drar hur som haver sedan vidare mot Östersund och Storsjöyran. Det kommer bli så himla kul!
Hööks höst- och vinterkatalog kom precis i rättan tid för nu har jag något att göra under förmiddagarna när vi bara ska slappa.

Jag ska uppdatera med en massa bilder som jag tagit sedan, men mitt redieringsprogram har totalt krackelerat och vägrat funka.
Hoppas ni får en grym helg ni också!


Alternativt boende

Alla vet ju att det är dyrt att tävla, speciellt när det är meetings som gäller. Om man slår till på denna uppfinning slipper man iallafall kostnaden för boendet... 
 
 
 
Fast nu när man tänker lite närmare på saken så är det kanske lite väl safari-liknande för att räknas som boende, haha ;-)
 

Inredning

Det här är SÅ snyggt! Älskar när man blandar starka färger tillsammans med lite mer lågmälda färger som grått, vitt och svart. Sen är det ju bara tvärballt att ha stora tavlor på det vi älskar mest som genomgående tema, dvs hästar. Så chict!
 
Jag är förövrigt ett stort fan av just inredning, tycker det är hur roligt som helst! Dagen jag flyttar hemifrån så ska jag inreda så himla snyggt (för man har ju sååå mycket pengar när man nyss studerat klart, haha). Tänk att komma hem till ett hem där du trivs så himla bra för att du valt hur allt ska se ut och utforma sig- härligt!
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens syssla

Ska pallra mig iväg till stallet för att rida Rita och Bajka, annars kommer jag nog aldrig hem. Eftersom Rita gick hårdare igår så ska hon bara joggas ute medan jag tänkt rida Bajka ett pass på planen. 
Himla roligt att rida dessa två hästar efter varandra för dem är verkligen så himla olika. Bajka är som en liten ponny mot Rita, haha. Tur som jag har är båda hur trevliga som helst, både i ridningen och i hanteringen ♥
 
 
Bajka 159 cm och Rita 176 cm.
 

Bilder från Nordmaling 7 juli

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Toewarmer

Tror ni att dessa fyller sin funktion? Jag själv är lite tveksam faktiskt. Hur ska dessa kunna värma fötterna mer än att stoppa vinden? Det klarar ju skorna faktiskt av själv, för jag tror absolut inte att de ska kunna isolera värmen och hålla borta kylan någonting. Å andra sidan, vad vet jag? Jag är ju faktiskt bara en skeptiker på denna produkt, men funkar den så är det ju toppenbra!
 
Hur denna produkt ter sig på marknaden återstår väl att se antar jag. Den är ju relativt ny så många har nog inte lagt märke till den än.
 
 

Nordmalings RK 7/7-2013

110 cm: Rita var jätteloj och blev därför väldigt tung och markbunden. Det resulterade i att hon blev alldeles för svår att få tillbaka och på den diagonala linjen så blev hon stark och flack mot 6:an då det blev alldeles för trångt när hon dundrade på i sin stora galopp.
Ingen bra känsla alls i denna klass och det var typ som att rida en ko, haha. Precis så kändes det faktiskt och mina försök till att återuppliva Rita misslyckades ganska hårt. 
 
 
 
120 cm: Här fick jag en mycket mer "studsig" och livlig galopp. Rita vaknade helt enkelt till och gjorde en kanonfin prestation medan jag gjorde två missar som kostade oss en bom ner. Det var mot 3:an som låg ur sväng och jag svängde upp något för tidigt vilket gjorde att jag hamnade i ett läge där jag aldrig blev klar. Istället höll jag kvar på yttertygeln och rätade aldrig ut så hon fick ett jämnt stöd i munnen, därav tappade hon ner höger fram. Nästa miss var på den diagonala linjen mot 9:an där jag styrde mot helt fel hinder, men Rita räddade upp det hela super. 
Detta var bedömning A:0/A:0, men det var hela 11 språng i grunden så den var väldigt krävande.
 
 

Ligger lite efter

Känner att jag hamnar lite efter i livet i det stora hela just nu. Jobbar från så tidigt på morgon till sen eftermiddag för att då cykla direkt till hästen och då är jag inte hemma förrän 19-20 tiden, vilket innebär att jag nästan ska gå och lägga mig direkt när jag kommit hem för att orka med morgondagen.
 
Rita ska ju som sagt vila nu vilket gör att jag kommer hem tidigare, så jag har tänkt ladda upp med ett par tidsinställda som sprids ut lite här och vart för att hålla uppe bloggen även om jag kanske inte kan skiva ett "live"-inlägg varje dag. Ska även försöka hinna ladda in filmerna samt skriva ett inlägg om tävlingen i söndags. 
Det är helt enkelt bara att fortsätta tugga på, men nu vet ni hur läget ser ut! Tråkigt att det skulle bli såhär just denna tid för jag ser på statistiken att besökarna ökat.
 
 
Spirriboo ♥
 
 
 

Sändningstider Falsterbo HS 2013

 
Fredag 12 juli kl 19.00-21.30
Lördag 13 juli kl 19-00-20.00
Söndag 14 juli kl 18.00-20.00 

Masserad Rita

Rita fick massage idag av en jätteduktig tjej. Jag är verkligen supernöjd med behandlingen och Rita fullkomligt älskade det! Hon hade vissa spänningar som hon masserade ut helt med tanke på att Rita ändå ska vila nu, annars hade hon inte tagit bort alla spänningar på en gång. Man kunde verkligen se hur hon tyckte det var lite obehagligt där hon var spänd, men samtidigt så tryckte hon sig emot Marlene (hon som masserade) för att hon tyckte det var gött. 
 
Rita fick världens hängläpp och gäspade så fort en spänning lättade. Det blir roligt att se hur hon är om kanske två dagar! 
 
 

Arbetslivet är inget för mig

Jag är helt knäckt efter tre dagar i arbete. Sitter och rensar bland blomrabatterna framför varje gravsten och kan inte bestämma mig vad som är bäst: sitta på knä eller stå upp? Det är som att välja mellan pest eller kolera, antingen får jag sjukt ont i knäna eller i ryggen. Har världens träningsvärk i rumpan och låren också eftersom jag cyklar så himla mycket nu när jag jobbar typ en mil hemifrån, så det är verkligen en pina att röra sig. Tror jag får satsa på att bli en kontorsnisse istället, verkar ju inte klara av denna sorts arbete ;-)
 
Hur som haver så måste jag bara bita ihop med tanke på att jag bara arbetat tre dagar och det återstår drygt en månad, även om det blir karriärsskifte i mitten. För att se det positiva i det hela så blir jag ju extra vältränad pga cyklingen, även om det medför att jag knappt kan rida. Det gör förbaskat ont att sitta ner på rumpan alltså! 
 
Nej, nu är det fredag så jag tar ju faktiskt helg nu! Rita ska gå lugnt imorgon och på söndag är det tävling, så det är bara att ladda batterierna för här ska det inte vilas någonting. 
 
Här får ni en mysig fredagsmelodi. Banne dem som har ansvar för denna låt och inte kan lägga ut den förbaskade låten på Spotify.
 
 

Projekt: överlinje

Ritas överlinje är ju väldigt tunn och då främst vid ryggmuskulaturen. Därav får hon även en lite hängande såkallad "bukmage" och lätt svankande rygg. Visst kan det vara för att hon haft föl tidigare, men om man masserar henne på undersidan av magen så ser man hur hon skulle se ut med en bättre muskulatur på överlinjen.
 
Varför har jag då inte gjort något åt detta tidigare? Jo, gott folk det är faktiskt så att jag jobbat väldigt hårt med att få henne att lägga på sig fett som det ska gå att bygga utav, provat olika krafftfoder, olika fodringsmetoder av grovfoder och sen förstås även tränat efter sådant som är bra just för överlinjens muskulatur samt bukmuskulaturen såklart. Detta har dock inte givit så stort resultat utan jag håller tummarna på att det ska bli bättre nu när hon kan jobba annorlunda tack vare att Mattes-padden gör att sadeln ligger på ett helt annat sätt. 
Nu är det alltså bara att hålla tummarna och be till gud, haha.
 
 
Har ni bra övningar och tips så får ni gärna slänga iväg en kommentar. Spelar ingen roll om det är simpla saker som att rida i backar, cavaletti, studs, lång och låg osv. Bara att peppra med sådant ni gör för att träna era hästar!

Är det en björn?

Ja, man kan banne mig ställe sig den frågan. Denna sötnöt till häst har nog det största hårflödet jag sett, speciellt på vintern. Både jag och Rita höll på att skita på oss när vi mötte denna i skogen vid Vitsjö. Trodde jag hamnat i Narnia där en liten alv red på en björn.
 
 
 
Plus att den är rakad nu och har trots den svintjock och lång päls.

Veckoschema v. 27

Detta är hur jag tänkt mig för denna vecka. Är inte helt säkert att jag startar i Nordmaling, men jag funderar på att efteranmäla för rutinens skull. 
 
Börjar ju även jobba på onsdag samt att jag ska ha Graphic medan Annie är i Halmstad så det blir mycket ridning även om Grallan bara ska ha en lugn vecka. 

Jag har även planerat att jag ska klippa Rita nu för hon blir så himla svettig, bland annat då hon har så tjock och lång päls (för att vara sommarpäls). Är lite vemodig dock... Tänker då på bremsen och det faktum att man förstör pälssättningsrytmen, men å andra sidan är jag 100% säker på att hon varit klippt året om när hon stod i Holland. Men som sagt så är jag ändå vemodig, man vill ju inte vara den som gör det även fast det är nödvändigt.