Världens bästa ♥

Idag tar jag även över Rita på papper också, OM jag längtat

 

Veterinärbesiktning

Var nere på PH Vet igår med Rita och gjorde en ordentlig besiktning på henne. Skriver lite kortfattat från det jag kommer ihåg från Pers kommentarer då journalen osv kommer senare.
 
Longeringen: Rörde sig spänstigt och fint. Vilade bra på steget och hade fin och "medgungande" ryggmuskulatur.
Böjprov: Helt ren, ömmade ingenting.
Kroppskoll: Framträdande kors och manke. Om det går bör hon få lite mer muskler längs övre delen av bröstkorgen och även lite mer ryggmuskler. Något gallig, men ingen fara.
 
Utöver det valde jag även att kolla hennes struppipning och hals, mun samt senor. Struppipningen var måttlig och han hade egentligen inte rekommenderat till köp om det inte varit för hennes temperament och för att hon hittils klarat de krav jag ställt på henne. Fick kolla in där själv faktiskt, såg ut som en fågelnäbb typ, haha. Hon hade ingen bronkit eller liknande, utan halsen för övrigt var helt felfri. Munnen, eller ja, tänderna var det inget fel på. Lanerna var däremot ärrade eller möjligtvis om hon fått vargtänder som växt till i underkäken, men som aldrig kommit igenom. Det mesta tyder dock på att någon varit riktigt, riktigt hård och dum med bettet. Jag fick känna själv och slemhinnorna var väldigt tjocka och man kunde känna som ett extra ben under. Eftersom Rita inte har visat någon obehag vid ridningen så att hon slänger och far så fanns det ingen anledning att gå vidare med det, förutom att vara nogrann med val av bett. Senorna kollade vi då hon har en utbuktande yttre böjsena på höger fram och enligt ultraljudet visar det att hon haft en senskada för många år sedan, men som läkt väldigt fint. Det syntes så lite att bara de som är riktigt bra med ultraljud kan se det. Det som är utbuktande är alltså bara ärrbildnad.
 
Per tyckte Rita var en fantastiskt fint häst, vilket jag såklart blev riktigt glad av att höra med tanke på att han ser så pass många olika hästar varje dag :-)
 

Lite allmänt

Här kommer jag skriva om min och Ritas vardag tillsammans. Med andra ord blir det om hur hon mår för tillfället, hur läget är, hur vi tränar, vad vi har för mål och så självklart tävling och träning! Utöver det finns det hel del filmer på oss på youtube (klicka för att komma till min kanal) :-)